Gyógyulások és csodák

Gyógyulások csodák által -avagy nem kell beletörődnöd és   fájdalommal élned, ha meg is gyógyulhatsz!

gyógyító érintés
Három hete történt velem egy otthoni baleset…

Egyik este, – ahogy a sötétítő függönyt visszatettem az ablakra- az egyik lábammal rosszul léptem le a székről a földre és kibicsaklott a bokám a fapapucsból. Már ez önmagában is elég fájdalmas volt, de ráadásul még az egyensúlyomat is elveszítettem és egész testsúlyommal ráestem a farcsontomra. Nem volt időm megkapaszkodni sem vagy a kezemet letenni, mielőtt “földet érek”. Az ellenségemnek se kívánnám azt érzést, amit akkor, ott fizikailag és mentálisan átéltem. Hanyatt esés után, egy pillanat alatt iszonyatos fájdalom hasított a gerincvégződésembe. Az agyamon rögtön átfutott egy szörnyű gondolat: vajon most mi lesz? Fel tudok-e állni egyáltalán vagy…

Szerencsére a férjem otthon volt és velem együtt a nappaliban tartózkodott. A hangos feljajdulásra és a fájdalom miatti sírásra azonnal odarohant hozzám, hogy felsegítsen. Kértem hogy ne nyúljon hozzám, várjon egy kicsit, megpróbálok megmozdulni. Mondtam, hogy próbálja meg nagyon óvatosan és lassan felemelni mindkét lábamat függőlegesen. Körülbelül két-három perc múlva, éreztem egy melegséget -ott lent a csontnál amire estem- és tudtam, hogy nincs nagy baj; fel fogok tudni állni. Nagyon lassan sikerült is talpra állnom és kiegyenesednem.

Úgy negyedóra múlva, nagy örömömre már a lépcsőn is fel tudtam menni! Igaz -deréktól lefelé- sajgott az egész testem fájdalomtól, de nagyon boldog voltam, hogy nem maradtam ott a földön magatehetetlenül. Azonnal hálát adtam Istennek, hogy élek és mozog minden részem. ( hasonló helyzetekben érzi át az ember ténylegesen, hogy még egy ilyen dolog is tud boldogságot okozni…)

Gyógyulás csoda által

Biztos vagyok benne, hogy már akkor csoda történt, mikor még ott feküdtem a földön. Mert ahhoz képest, amekkorát estem, -valószínűleg elrepedhetett a csontom, mert nagyon fájt- mégis tudtam járni, mozogni! Nekem már ez önmagában csoda volt a fájdalommal együtt is. Aznap és még másnap éjjel is csak erős fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni, mert minden mozdulat fájt fekve is. Két nap elteltével mindent tudtam csinálni, a fájdalom ugyan alábbhagyott, de nem akart szűnni. Én meg nem akartam a fájdalommal tovább élni.

Mivel hiszek az hitből való imádkozásban, megkértem néhány közeli barátunkat, hogy imádkozzanak értem – én is ezt tettem- hogy múljon el a  fájdalom véglegesen. Múlt vasárnap – egy istentisztelet keretében- egy amerikai gyógyító evangélista imádkozott olyan emberekért, akiknek váll,-nyak és gerincproblémájuk/fájdalmuk volt. Én is felálltam, és elmondtunk közösen egy imát, majd ő is imádkozott a mikrofonba. Istentisztelet végén a kendőmet odaküldtem hozzá, hogy imádkozzon érte. (Hogy miért, ennek bibliai alapját többek között az Apostolok Cselekedetei 19: 11-12 versekben elolvashatod)

Körülbelül negyedóra múlva visszakaptam a kendőt egy üzenettel:  Marilyn Hickey  hittel és szeretettel imádkozva, megáldotta. Amikor visszakaptam, rögtön a még fájó gerincemre tettem. És ekkor történt a csoda…

Azonnal megszűnt minden fájdalmam!

Amit a mozgás miatt éreztem már majdnem két hete a derékrészen és a farcsontnál. És azóta sem fáj, minden lehetséges mozdulatot kipróbáltam! Hála  Isten csodatevő és  gyógyító erejének, ami most 2014-ben is teljes mértékben működik!

Az evangéliumok mindegyike beszámol Jézus gyógyító csodáiról, amelyek nem csak akkor 2000 évvel ezelőtt voltak érvényesek! Isten ma is gyógyít és szabadít! Méghozzá embereken keresztül, ima és hit által! Ha nem vagy hívő akkor is meggyógyulhatsz így, hisz van egy történet a Bibliában, ahol Jézus úgy gyógyított meg egy eszméletlen férfit, hogy a barátai hite hozta működésbe a gyógyító erőt, csodát. Rögtön meggyógyult és saját lábán ment haza. Ez számodra is legyen bátorítás, ha esetleg  nem hinnél ezekben, de van betegséged -netán több is- és fájdalmak gyötörnek, akkor is van lehetőséged hitből meggyógyulni, a barátaid és hívő ismerőseid hite által. De természetesen könnyebb, ha Te magad is hiszel benne!

A gyógyulás minden ma élő embernek elérhető- de nem mindig történik meg rögtön, az imádkozás során és látványos módon. Sokan csak utána -akár több nappal vagy héttel- tapasztalnak meg gyógyulást. Vannak olyan csodák is, amelyek egy gyógyulási folyamat részeként válnak nyilvánvalóvá-  idejét nem mi, emberek határozzuk meg- és vannak olyan gyógyulások is, amelyek azonnal vagy legalábbis nagyon rövid idő alatt -pár perc  vagy órán belül – közvetlenül ima után következnek be.

Isten gyógyító erejének megnyilvánulásait demonstrálják -ma is- több mint 2000 évvel a megváltás után! Életek és sorsok változnak meg  manapság is  csodák és gyógyulások által szerte a világon, amiről az ATV- 700-as klub című műsor is rendszeresen beszámol.

Ezt bejegyzés is  bizonyságképpen és bátorításul írtam, hátha épp Te vagy az az ember, akinek erre most nagyon nagy szüksége van!

7 responses to “Gyógyulások és csodák

 1. Sára Vörös

  Kedves Ildikó!
  Köszönöm ezt az oldalt, mert a jó hír megerősíti a csontokat.
  Itt megragadom az alkalmat, és leírom a gyógyulásom.
  Úgy kb.17-18 éves koromtól mindig erős nyak és hátfájás gyötört, néha egy enyhe huzat is kiváltotta.Napokig a fejem, vállam nem forgott,sírtam a fájdalomtól. Az orvos fájdalomcsillapítót írt (Naprosyn), és fiziotherápiát.Ezek csak rövid ideig segítettek,a gyógyszer is egy hét folyamatos szedése után enyhített.
  Ekkoriban fogadtam el az Urat. Többször kértem imát, és bíztam,és biztattak. Amikor nem fájt, a kezem csak úgy tudtam felemelni, hogy recsegett, ropogott,és egy pattanás által. Tornáztatni nem lehetett, mert akkor meg begyulladt. Egyszer mégegyszer imát kértem, és ellenállhatatlanul nevetnem kellett, lehetetlen volt visszafolytani.Ezután nem fájt, de a recsegés ropogás megmaradt. Biztattak, hogy ez is el fog tűnni. Hosszú hónapok teltek el pattogással, recsegéssel, de gyulladás nélkül. Egyszer Istentisztelet alatt nagy hálát éreztem. Semmi fizikális dolgot nem tapasztaltam,csak örömteli hálát. Vendégségben voltam, az Istentisztelet ekkor még a Folyondár utcában volt. Hazamentünk, levetettem a téli kabátot, és nyújtózkodtam, számítva egy nagy váll lapocka reccsenésre. De ekkor valami nagyon furcsát éreztem. A karom úgy emelkedett fel, mintha új izmok kerültek volna bele, mintha megolajozták volna. Üvöltöttem, össze-vissza lobáltam a karom,ugráltam. Vendéglátóím együtt örültek velem,és adtak hálát. Hajnalban felébredtem, felültem, és féltem, ez a csoda ugye nem múlik el. Óvatossággal felemeltem a karom,de az úgy emelkedett fel, mintha a legkiválóbb olajjal lett volna bekenve.
  Ez 1994-ben történt, azaz húsz éve. Azóta nem gyulladt be a nyakam, vállam,és ugyanolyan olajozottan működik,semmi ropogás recsegés nélkül. Az Úr meggyógyított. Köszönöm a lehetőséget, hogy ezt a csodát,melyet soha nem feledem, itt megoszthattam.
  Üdvözlettel: Vörös Sára

  Reply
 2. Kálmán Andrea

  Kedves Ildikó!

  Azon a nevezetes istentiszteleten, amikor Merilyn imádkozott gyógyulásért, én is meggyógyultam.
  Előtte fél évvel volt gerincsérvem, ami konkrétan mozgásképtelenné tett egy hétre. Egy rossz mozdulattól beállt a derekam, de mozdulni nem tudtam. Azt hittem, ez csak múló dolog, nagy nehezen elvonszoltam magam a legkôzelebbi ágyig, és ott rekedtem. A fájdalom nem is azonnal jelentkezett, inkább az a tudat, hogy nem bírok mozogni. Másnap már elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Mintha 50 kg- os zsákot raktak volna a hátamra. Hátról hasra fordulás komoly gyötrelmekkel járt. Csak a szteroid injekciók segítettek. Mint utóbb kiderûlt, a porckorong belsejéből folyamatosan kiszivárgó kocsonyás anyag okozta ezt a rettenetes fájdalmat. Lassan javult az állapotom, gyógytornákra jártam, közben folyamatosan imádkoztak a gyógyulásomért. A legjobb kezelések után is mindig maradt egy éles, hasító fájdalom. Vártam Isten látványos beavatkozását. Három hónap után tudtam újból dolgozni. Az istentiszteletekre hónapokig nem tudtam járni, mivel fél órát tudtam maximum ülni, utána mindenem fájt. Erre az alkalomra mentem el először. Amikor Merilyn kérte, hogy álljanak fel azok, akiknek a gerincével vmi probléma van, már tudtam, hogy ez az én napom is, meg voltam győződve, hogy meggyógyulok! Felálltam a helyemről, és egyből végigfolyt rajtam egy kellemes meleg, bizsergető érzés. Elkezdtem zokogni, remegni, és az elmúlt hónapok fájdalmai, szenvedései alól elkezdett Isten szabadítani. Nem tudom, hány zsebkendőt használtam el, a külvilág teljesen megszűnt arra az időre. Ahogy megfogtam az addig fájó testrészem, az addig érzett fájdalomnak nyoma sem volt. Előrementem, hogy nyilvánosan is bizonyságot tegyek a gyógyulásomról. Jó volt megtapasztalni, hogy sokezer ember hogyan örült velem együtt, és magasztalta Istent a csodáért, ami történt. Azóta is a legjobb egészségben van a gerincem, és nem tértek vissza a fájdalmak! Persze továbbra is odafigyelek, és tornázom, úszok, ha lehet, hogy karban tartsam a hátizmaimat, amely megőrzi a gerinc egészségét. Számomra ez a történet azt mutatta meg,vhogy az ember megtehet természetes szinten mindent a felépüléséért, de az igazi gyógyulást Isten csodája hozza el!

  Reply
 3. Ferencz Tímea

  Ámulattal olvastam én is a bizonyságodat erről a csodálatos gyógyulásról. Dicsőség Istennek ezért!
  Velem olyan eset történt egy hónappal ezelőtt, hogy kerékpároztam, majd egy kisebb bukkanónál elvesztettem a kontrollt fölötte. Kezdtem zuhanni, de olyat éreztem, mintha valaki megfogna és visszarántana. Egy kisebb eséssel és horzsolással megúsztam. Hiszem, hogy Isten ereje tartott meg a nagyobb balesettől! A másik bizonyság édesanyámmal történt. Cisztát állapítottak meg az egyik veséjében, ami nagyon nagy fájdalommal járt. Miután ezt megtudtuk, elkezdtünk érte többen imádkozni. Amikor visszament ultrahangra, az orvos le volt döbbenve, mert nem találta a cisztát, hála Isten gyógyító erejének!
  Én is kívánom, hogy akik ezeket a bizonyságokat olvassák, az ő életükben is történjen hasonló, mert Jézus Krisztus elhordozta minden fájdalmunkat, betegségünket 2000 évvel ezelőtt és a hitből való ima által meg lehet ma is tapasztalni Isten csodáit és gyógyító erejét!

  Üdvözlettel:
  Tímea

  Reply
 4. Göblné Gyöngyi

  Csodálatos! Dicsőség Istennek!!! Nagyon jó volt olvasni a bizonyságodat Ildikó, és hiszem hogy sokaknak lesz ez akár sorsforditó akik olvassák. Köszönjük, hogy megosztottad velünk.

  Ilyen csodákat kivánok mindannyiunknak!

  Szeretettel üdvözöllek:
  Gyöngyi

  Reply
  1. Ildiko Barile Post author

   Kedves Gyöngyi!

   A csodákra minden embernek szüksége van. Én is hiszem, hogy ha már egy embernek is segít a cikkem, hogy higgyen bennük, már megérte leírnom! Köszönöm a hozzászólásodat!

   Reply
 5. Páré Linda

  Erről a csodáról, az az igehely jutott eszembe, amelyet az újjászületésem utáni napon kaptam az Úrtól, így szól. ” Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világít néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed. Ésa. 60: 19 Nem tudok meghatódás nélkül írni, olvasni, gondolni erre a kegyelem teli üzenetre, ajándékra, amit azóta életem minden pillanatában megélek. Köszönöm a bizonyosság terjesztését. Szeretlek benneteket. Linda és férje, Sándor

  Reply
  1. Ildiko Barile Post author

   Kedves Linda és Sándor!

   Köszönöm kedves soraitokat és hogy így ismeretlenül is szeretettel gondoltok ránk. Bízom benne, hogy minden írásommal segítségére lehetek mindazoknak akik olvassák a blogomat. További szép napokat!
   Üdvözlettel: Ildikó

   Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Csak a kulturált kommunikációnak megfelelő véleményeket tesszük közzé!
Minden egyéb, szitkozódó és káromkodó hozzászólás automatikusan törlése kerül!