EgészségesMamik

EgészségesMamik  Facebook-közösségi oldal

Mikor ezeket a sorokat írom, 2013 nyár derekán járunk…
Gondoltam, ha már szinte  mindenki “a facebook-on éli a fél életét” , akkor ez  mindenképp fontos tájékoztatási felület arra, hogy egyre szélesebb körben megosszunk értékes tartalmakat is! Mert sajnos rövid bepillantásaim által is egyértelműen kisebbségben vannak még azok, akik valóban hasznos dolgok megosztására használják a “Nagy közösségi portált”.

Jómagam eddig nem “járkáltam  belül” de a Férjem (aki az eredeti R-GO együttes dobosa volt) rajongói oldalába néha bekukkantva látom, hogy mintha lenne egy kis pozitív változás  ezen a területen.

Örvendetes, hogy egyre több embert érdekel az egészséges életmód (ezen belül is a különböző  táplálkozási szokások illetve a mozgás fontossága) és káros szenvedélyektől  mentes, hosszú élet közti összefüggés; illetve sokakat érdekel, hogyan tudja elkerülni a betegségeket és minél jobban megőrizni saját és családja egészségét. Mivel ez a terület engem mindig is nagyon érde- kelt, aktívan teszek is ezért. Már néhány apró változtatással is nagy erdményeket tudtam elérni az egészséges életmód kialakításában:

 • Rendszeresen sportolok,
 • ha lehet piacon vásárolok őstermelőktől,
 • nem veszek semmilyen  félkész/mélyhűtött  tartósítókkal telerakott  termékeket, sem sózott rágcsákat (chips és társaik…)  vagy agyon cukrozott édességeket, -melyekről mindenki tudja- hamar tönkreteszik a fogakat, főleg a gyerekekét!
 • Ellenben sokat áldozok  arra, hogy a családunk asztalára  minél több  friss-vitamindús  vegyszermentes étel kerüljön.

A Család mindig azt eszik (otthon), amit eléjük rakunk, vagy ami fellelhető a hűtőszekrényben vagy a  spájzban/kamrában!!! …és itt jön szerintem  a szülők, elsősorban az Anyukák/mamik felelőssége.

Ha nincs tele az otthonunk a fent felsorolt “élelmiszerekkel”, akkor még  kísértés sincs, hogy ilyeneket egyenek a családtagjaink. Nem azt mondom, hogy nem lehet  édességet enni, de van sok más alternatíva is arra, ha desszertre vágyunk; ami még egészséges és finom is! Ha a gyerkőcök ilyeneket találnak vagy kapnak enni otthon, előbb vagy utóbb rászoknak; Az a legjobb, ha minél előbb, már kisgyerekkorban. Mint minden, a gyermeknevelésben, ez is személyes példaadással  érhető el legkönnyebben!

Emellett -nagy kávérajongók lévén-  lecseréltük fő élvezeti cikkünket, a kávét  egészséges, wellness kávéra; (mert hogy már  létezik ilyen!) amiben egyáltalán nincs gyomorirritáló csersav! A részleteket  itt olvashatod , hogy mi miért csak  DXN által termesztett és gyártott ganodermás-kávét iszunk, spirulina, ganoderma táplálék-kiegészítőket fogyasztunk, illetve a ganoderma tartalmú fogkrémet, szappant, tusfürdőt, sampont és arckrémet használunk, amiről bővebben itt  olvashatsz.

Összefoglalva:

Ha Téged sem hagy hidegen a saját és Családod egészsége, jóléte; netán az eddigi anyagi életed nem tette lehetővé, hogy egészséges, (ami itthon nem igazán olcsó kategória) ételeket (v)egyél, és ezek miatt  talán már betegségek(et), ételallergiát is összeszedtél;  vagy  ha egészségesnek is érzed magad, szeretnéd visszaszerezni a korábbi  erődet/vitalitásodat  stb., akkor csatlakozz most! Klikkelj a linkre!

https://www.facebook.com/egeszsegesmamik

Természetesen egészségükkel és családjukkal felelősségteljesen gondolkodó Apákat  és Férjeket is szívesen látunk! :-)

 

Megjegyzés :

2013. július 20.-án indítottam  el Egészségesmamik címmel  egészséges életvitelről szóló Facebook közösségi oldalt, melyről  a fenti linken tájékozódhatsz! Bizonyára azért kattintottál az Egészségesmamik menüpontra, mert Téged is érdekel  ez a nagyon fontos téma! Bízom benne, hogy tetszeni fog! :-)

Előre is köszönöm, örülök  hogy  -felelősségteljesen gondolkodva- megosztod a FB-on minél több barátoddal, ismerősöddel és  embertársaddal…… hisz felelősek vagyunk egymásért!

Viszlát a  az Egészségesmamik közösségében!

 

2 responses to “EgészségesMamik

  1. admin Post author

   Köszömöm! :-) A sikerhez Te is hozzájárulhatsz, ha megosztod minél több ismerősöddelaz Egészségesmamik oldalt! Így biztos még sikeresebb lesz!üdv.

   Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Csak a kulturált kommunikációnak megfelelő véleményeket tesszük közzé!
Minden egyéb, szitkozódó és káromkodó hozzászólás automatikusan törlése kerül!